Ανταπόκριση από την κινητοποίηση της Κυριακής 10 Αυγούστου στην Ερμού ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Την Κυριακή 10 Αυγούστου, μία ακόμη Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά (στο πλαίσιο της «πιλοτικής» εφαρμογής του μέτρου των 52 εργάσιμων Κυριακών το χρόνο) το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια και οι«Εργαζόμενοι/ες από τον κλάδο του εμπορίου» βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά, όπως και όλες τις περασμένες Κυριακές, με αγωνιστικές παρεμβάσεις στον πεζόδρομο της Ερμού.

Για άλλη μια Κυριακή που δεν έχει κηρυχτεί απεργία στο εμπόριο ήμασταν εκεί για την ανάδειξη και την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και των αναγκών μας για ελεύθερο χρόνο και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 11πμ από την αρχή της Ερμού και ολοκληρώθηκε στις 2.30μμ στη συμβολή της με την Αιόλου. Με συνθήματα, πανό, μοίρασμα σε εργαζόμενους και διάβασμα από ντουντούκα του ανοιχτού καλέσματος των «Εργαζόμενων από τον κλάδο του εμπορίου» (για μια νέα συνάντηση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 8μμ της ίδιας ημέρας στα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού), βρεθήκαμε ξανά με τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε όσα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς αλληλεγγύης και συμβάλλοντας στην αντιπληροφόρηση. Ταυτόχρονα κολλήθηκαν αφίσες του Συντονιστικού δράσης και χαρτοπανό σε όλη την Ερμού.

Και αυτή την Κυριακή υπήρξαν καταστήματα που δεν άνοιξαν έπειτα απόσυλλογική διεκδίκηση των συναδέλφων που όλο αυτό το διάστημα μαζί με το Συντονιστικό δράσης δίνουν κοινό αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας.

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται.

Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!

Ούτε 52, ούτε κι 7, ποτέ την Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα»ωράρια

Εργαζόμενοι-ες από τον κλάδο του εμπορίου

> ακολουθούν εικόνες από την παρέμβαση και το κείμενο που μοιραζόταν:

kyr10082014_ermou_synt.drasis_a

kyr10082014_ermou_synt.drasis_c

kyr10082014_ermou_synt.drasis_b

kyr10082014_ermou_synt.drasis_f

kyr10082014_ermou_synt.drasis_d

5o kalesma

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *