Aνταπόκριση από την εργατική συγκέντρωση την Τρίτη 22/5/18 έξω από τον «Ιανό» (μπροστά στη δίκη -σε β΄ βαθμό- των συλληφθέντων συναδέλφων μας από την απεργία της Κυριακής 28/12/14)

 

Το απόγευμα της Τρίτης 22 Μάη, από τις 7μμ μέχρι τις 8.30μμ, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών μας μπροστά στην προσεχή δίκη (24/5) -σε β΄ βαθμό- των 2 συλληφθέντων συναδέλφων μας από την απεργία της Κυριακής 28/12/14 στον κλάδο του βιβλίου, προχωρήσαμε σε νέα εργατική συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός». Στο σημείο όπου και χτυπήθηκε η απεργία και η απεργιακή κινητοποίησή μας από την εργοδοσία του Ιανού και τα ΜΑΤ και συνελήφθησαν οι δυο συνάδελφοί μας (και δυο περαστικοί).

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες και άλλα εγχειρήματα αγώνα του ταξικού-κοινωνικού κινήματος. Μοιράσαμε εκατοντάδες ανακοινώσεις του Συντονιστικού δράσης και του ΣΥΒΧΨΑ σε διερχόμενους, ενώ κολλήσαμε και αφίσες, γράψαμε συνθήματα και κάναμε στένσιλ στη γύρω περιοχή. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φωνάζαμε συνθήματα, ενώ μέσω ντουντούκας γινόταν ενημέρωση για τα σχετικά γεγονότα και μεταφέρονταν διάφορα μηνύματα αγώνα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και εξόρμηση σε εμπορικά καταστήματα της γύρω περιοχής για ενημέρωση και επικοινωνία με συναδέλφισσες και συναδέλφους. Τέλος, βρισκόμενοι μπροστά από τις 3 εισόδους του Ιανού ενημερώναμε όσους προσέρχονταν στο βιβλιοπωλείο και στο κατάστημα της μουσικής για το περιεχόμενο του αγώνα μας και τους καλούσαμε να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Συνεχίζουμε με συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες συναδέλφους μας την Πέμπτη 24 Μάη, στις 9πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 2).

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια | https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net
– syntonistiko_drasis@espiv.net

You may also like...