Ενημέρωση από τη 2η συζήτηση για το συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα απελευθερωμένα ωράρια / νέα συνάντηση: Τρίτη 18/2

Την Τρίτη 4/2 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ανοιχτή συνάντηση στο πλαίσιο της συζήτησης για τη δημιουργία ενός συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα απελευθερωμένα ωράρια.

Στη συνάντηση αυτή που παραβρέθηκαν και πάλι αρκετές συλλογικότητες (βλ. παρακάτω*), πολλές από τις οποίες που συμμετείχαν και στην πρώτη συνάντηση και αρκετές νέες,

αναφέρθηκαν εισαγωγικά από μέλη του ΣΥΒΧΑ κάποια ζητήματα αυτής της διεργασίας αγώνα, ενώ στη συνέχεια κάποιες συλλογικότητες (ή μέλη από συλλογικότητες και χώρους δουλειάς) που δε συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση μίλησαν επί του θέματος αναφερόμενοι σε εμπειρίες, σκεπτικά αγώνα και αγωνιστικές διαθέσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε περαιτέρω συζήτηση για το περιεχόμενο του αγώνα αυτού και για τις κινήσεις που θα μπορούσαμε να κάνουμε από κοινού. Στη βάση αυτής της συζήτησης, συγκροτήθηκαν 2 ομάδες που θα ετοιμάσουν μια πρόταση κειμένου και σχέδιο αφίσας. Οι προτάσεις θα επικοινωνηθούν μέχρι τις 14/2 στις συλλογικότητες που ήδη συμμετέχουν ή επιθυμούν να συντονιστούν μαζί μας στη συνέχεια, ώστε στην επόμενη συνάντησή μας την Τρίτη 18/2, στις 7μμ ( στα γραφεία του ΣΥΒΧΑ) να μπορέσουμε να τα οριστικοποιήσουμε και να καταστρώσουμε το σχέδιο της κοινής μας και συντονισμένης δράσης.

Ως ένας βασικός σταθμός των παρεμβάσεων που επιδιώκουμε να ξεκινήσουμε άμεσα, τέθηκε η Κυριακή 13 Απρίλη, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων (ημέρα κατά την οποία προφανώς και θα επιδιωχθεί να υπάρχει απεργία στον κλάδο του εμπορίου).

Επίσης προκρίνεται και το κάλεσμα σε μια σύσκεψη των εργαζομένων στο εμπόριο.

Σε κάθε περίπτωση προκρίνεται για όσες συλλογικότητες το επιθυμούν να προχωρήσουν και σε αυτόνομες παρεμβάσεις και με το δικό τους ιδιαίτερο λόγο στους χώρους δουλειάς τους και στις γειτονιές τους.

*
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ)
Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο. (ΣΒΕΜΚΟ)
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Wind
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone
Σωματείο Εργαζομένων στην Nokia Siemens Networks
Σύλλογος Έμμισθων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Αθήνας Πειραιά ( ΣΕΙΙΝΑΠ)
Σωματείο Βάσης Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων (ΣΩΒΑ)
Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων
Αντεπίθεση Εργαζομένων στο Εμπόριο
Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ)
Ταξική Ενότητα ΕΚΑ
Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία ΕΘΕΛ
Εργατική Εφημερίδα Δράση
Κόκκινη Γραμμή
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής
Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων
Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου
Εργατική Λέσχη Περιστερίου
Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Pasamontaña – Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος στον Κορυδαλλό
Συνέλευση για την ΚΥκλοφορία των Αγώνων
Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων

Όπως, επισημάνθηκε και παραπάνω παραμένει προφανώς ανοιχτό το κάλεσμα σε όσες άλλες συλλογικότητες επιθυμούν να συντονιστούν στο πλαίσιο αυτού του αγώνα.

[για την ενημέρωση: ΣΥΒΧΑ]

Ενημέρωση από την 1η συνάντηση: ενημέρωση από τη συζήτηση για το συντονιστικό δράσης / νέα συνάντηση: Τρίτη 4/2

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *