Κάλεσμα σε συζήτηση εργαζομένων από τον κλάδο του εμπορίου: Τετάρτη 28 Μάη στις 5.30μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ & Κυριακή 1 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΒΧΑ [επόμενη συνέλευση «Συντονιστικού δράσης»: Τρ.27/5, 7μμ, γραφεία ΣΥΒΧΑ]

> η ανακοίνωση-κάλεσμα για τη συζήτηση εργαζομένων από τον κλάδο του εμπορίου για την Τετάρτη 28η Μάη στις 5.30μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ σε pdf  βρίσκεται ΕΔΩ

> η ανακοίνωση-κάλεσμα για τη συζήτηση εργαζομένων από τον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 1 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής σε pdf  βρίσκεται ΕΔΩ [και παρακάτω]

> και τα αντίστοιχα αφισάκια:

afisa_synt_drasis_28_5_14 afisa_synt_drasis_1_6_14
και σε pdf για εκτύπωση-αφισοκόλληση:
Τετ28Μάη@Ερμού & Κυρ1Ιούνη@ΣΥΒΧΑ

>> H επόμενη συνέλευση του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια έχει οριστεί για την Τρίτη 27 Μάη στις 7μμ στα γραφεία του ΣΥΒΧΑ (Λόντου 6, Εξάρχεια)

*  *  *

κάλεσμα σε συζήτηση εργαζομένων από τον κλάδο του εμπορίου:  Κυριακή 1 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (Λόντου 6, Εξάρχεια)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι δύο πρόσφατες Κυριακές κατά τις οποίες επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί ο νόμος για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων (Κυριακή 13 Απρίλη & Κυριακή 4 Μάη) υπήρξαν δυο ημέρες μάχης για τη ζωή, την αξιοπρέπεια και τα εργατικά συμφέροντά μας. Μιας κρίσιμης μάχης του συνολικού αγώνα μας στους χώρους δουλειάς μας, στις γειτονιές μας και παντού ενάντια στις επιταγές ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του. Μια μάχη την οποία ως «συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια» θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό την κερδίσαμε! Ωστόσο, πάρα πολλά είναι ακόμα να γίνουν, ώστε να μιλάμε με όρους νίκης σε έναν ανελέητο και πολυμέτωπο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Την Κυριακή 13 Απρίλη προχωρήσαμε σε περιφρούρηση της απεργίας μας σε ένα μεγάλο τμήμα του πεζόδρομου της Ερμού, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για το πώς εννοούμε το ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ και ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε πραγματικά για να το κάνουμε πράξη. Κι αυτό ήταν, όπως φαίνεται, επαρκής λόγος για να δοθεί εντολή στα ΜΑΤ να μας επιτεθούν για να πετύχουν την εκδίωξή μας. Η επίθεση όμως που δεχθήκαμε με σπρωξίματα, γκλοπιές και δακρυγόνα αντιμετωπίστηκε με σθεναρή αντίσταση από την πλευρά μας. Κι έτσι παραμείναμε για κάποια ώρα ακόμα στην Ερμού κάνοντας στη συνέχεια μια μεγάλη πορεία που περνώντας μπροστά από τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα ολοκληρώθηκε στην πλ. Μοναστηρακίου. Ήταν μια μαζικότατη και αρκετά καλά συντονισμένη κινητοποίηση, ενώ έγινε και θερμά αποδεκτή από τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων στα καταστήματα.

Η Κυριακή 4 Μάη βρήκε το «Συντονιστικό δράσης» και πάλι από νωρίς το πρωί σε μαζικές και δυναμικές απεργιακές περιφρουρήσεις και παρεμβάσεις σε καταστήματα τόσο στο κέντρο (επί της Σταδίου αυτή τη φορά) όσο και στο Περιστέρι, στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στην Καισαριανή, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη και σε άλλες γειτονιές. Κατά το μεσημέρι συμμετείχαμε όλοι μαζί σε μια δυναμική διαδήλωση σε Πανεπιστημίου, Αιόλου κι Ερμού.

Στις κινητοποιήσεις μας κατά τις δυο αυτές ημέρες έρχεται να προστεθεί μια σειρά πολύμηνων παρεμβάσεων σε μεγάλα και μικρότερα εμπορικά καταστήματα και σουπερ μάρκετ τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε διάφορες γειτονιές της Αττικής, με μοίρασμα κειμένων σε εργαζόμενους και καταναλωτικό κοινό, άνοιγμα συζητήσεων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, με συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις κι αφισοκολλήσεις.

Το «συντονιστικό δράσης» αποτελεί μια συνεχής διεργασία οργανωμένου από τα κάτω και συντονι-σμένου με οριζόντιες διαδικασίες αγώνα, όπου διάφορες συλλογικότητες (εργατικά σωματεία τόσο από τον κλάδο του εμπορίου όσο κι από άλλους κλάδους, συλλογικότητες εργαζομένων κι ανέργων, συνελεύσεις γειτονιάς, διάφορες συλλογικότητες του ταξικού και κοινωνικού κινήματος) συμμετέχουν ισότιμα, ανταλλάσουν σκεπτικά κι εμπειρίες αγώνα και συντονίζουν τη δράση τους.

Για όλους εμάς είναι ξεκάθαρο ότι για να πετύχουν οι όποιοι αγώνες μας πρέπει να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε στηριζόμενοι στις δικές μας πλάτες και όχι προσδοκώντας ότι κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες θα τους δώσουν για λογαριασμό μας.

Επίσης, με τις όποιες δυνάμεις μας θα βρισκόμαστε απέναντι στους εργοδότες που θα επιχειρήσουν να πειράξουν ή να ασκήσουν κάθε είδους τρομοκρατία προς απεργούς κι εργαζόμενους που με τον όποιο τρόπο αντιστέκονται.

Μπροστά μας είναι η Κυριακή 20 Ιούλη, οπότε και θα ανοίξουν και πάλι τα μαγαζιά, καθώς και το σχέδιο επέκτασης του μέτρου για όλες τις Κυριακές.

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όπως και για το σύνολο της επίθεσης που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι, συνεχίζεται.

Να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, να διατρανώσουμε τα δίκαια αγωνιστικά μας προτάγματα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τη δράση μας. Μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς συζητάμε για τα εργασιακά προβλήματά μας, σπάμε το κλίμα του φόβου και του μεταξύ μας ανταγωνισμού που μας επιβάλλουν, δημιουργούμε δεσμούς αλληλεγγύης και οργανώνουμε τη συλλογική αντίστασή μας.

Μας έχουν τρελάνει με τις ανάγκες της αγοράς, των επιχειρήσεων και τα κέρδη τους. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και εμείς για τις δικές μας εργατικές ανάγκες και τις ζωές μας.

 

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση
της κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *