Ανταπόκριση από την απεργία της Κυριακής 3 Μάη 2015

Ανταπόκριση από την απεργία της Κυριακής 3 Μάη 2015 στον κλάδο του εμπορίου.

Σήμερα, Κυριακή 3 Μάη, ημέρα απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, το «Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια» προχώρησε και πάλι σε μια σειρά δυναμικών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Από τις 9:00 το πρωί ξεκίνησαν απεργιακές περιφρουρήσεις σε μεγάλα καταστήματα στην Ερμού όπου σταδιακά επεκτάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ερμού με αποτέλεσμα να κλείσουν δεκάδες μικρά και μεγάλα καταστήματα. Στις 10:30 ήταν το δημοσιοποιημένο κάλεσμα του «Συντονιστικού Δράσης» και των «Εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου» για απεργιακή συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορνάρου. Παράλληλα ο «Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής» πραγματοποιούσε και πάλι απεργιακή περιφρούρηση στο Public του Συντάγματος. Στην αρχή της Σταδίου το σωματείο της «Wind» έκανε αποκλεισμό στο κατάστημα της Wind.

Στις απεργιακές περιφρουρήσεις η στάση των συναδέλφων/ισσών ήταν θετική. Έγιναν αρκετές συζητήσεις με τους εργαζόμενους ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που στάθηκαν έξω από τα καταστήματα συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην απεργιακή συγκέντρωση. Επίσης ένα κομμάτι των καταναλωτών, μετά και από τη δική μας ενημέρωση, στήριζε με τη στάση του τον αγώνα. Δεν έλειψαν όμως και κανιβαλικές συμπεριφορές «αγανακτισμένων» καταναλωτών και αφεντικών, οι οποίοι έφτασαν μέχρι και σε προπηλακισμούς προς τις απεργιακές περιφρουρήσεις.

Στις 14:00 το μεσημέρι έληξαν οι απεργιακές περιφρουρήσεις και ακολούθησε πορεία που διέσχισε όλη την Ερμού και κατέληξε στο Μοναστηράκι. Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης λειτουργούσε μικροφωνική, μοιράστηκαν χιλιάδες κείμενα του «συντονιστικού δράσης» (ελληνικό, αγγλικό) και των «εργαζομένων στον κλάδο του εμπόριου» (orthostasia) και πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια.

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στη συνολική επίθεση που ως εργαζόμενοι δεχόμαστε συνεχίζεται!

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!
Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Απαιτούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται!

Οργάνωση και αντίσταση στους χώρους της δουλειάς.

Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα ωράρια»

 

Ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση με φωτογραφικό υλικό τόσο από τους αποκλεισμούς όσο και από την πορεία.

You may also like...