Aνταπόκριση από την κινητοποίηση ενάντια στην «κόκκινη νύχτα» στη Γλυφάδα

kokkininyxtaglyfada191215p

Το βράδυ του Σαββάτου 19/12/15 ο δήμος Γλυφάδας και ο τοπικός εμπορικός σύλλογος διοργάνωναν την «κόκκινη νύχτα», κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής θα παρέμεναν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα. Επρόκειτο για ένα ακόμα κρούσμα εργοδοτικής ασυδοσίας, στο οποίο για μια ακόμα φορά επιχειρήσαμε να εναντιωθούμε έμπρακτα. Ως Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια και από κοινού με τοπικές συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής προχωρήσαμε σε μια πολύωρη και δυναμική κινητοποίηση.

Αρχικά, από τις 6μμ πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στην πλ. Κατράκη, ενώ λίγο μετά τις 7μμ πορεία που πέρασε έξω από τα εμπορικά καταστήματα και των δύο ρευμάτων της οδού Μεταξά και της πλ. Εσπεριδων. Επιστρέφοντας μετά από μιάμιση ώρα περίπου στο σημείο εκκίνησης, προχωρήσαμε σε συγκεντρώσεις-αποκλεισμούς έξω από μεγάλα καταστήματα, αρχικά στον Κωτσόβολο, και στη συνέχεια σε Hondos Center & public, τα οποία και αναγκάστηκαν να κλείσουν και να επιτρέψουν στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους να σχολάσουν νωρίτερα. Η όλη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε έξω από τον Κωτσόβολο ο οποίος, μετά από την εκ νέου παρουσία μας, αναγκάστηκε να κλείσει οριστικά για το βράδυ αυτό.

Κατά τη διάρκεια της όλης κινητοποίησης φωνάζονταν συνθήματα, πετάγονταν τρικάκια και μοιράζονταν κείμενα, ανάμεσα στα οποία κι αυτό της συλλογικότητας «Εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του εμπορίου», το οποίο είχε μοιραστεί και κατά τις προηγούμενες ημέρες στα μαγαζιά της Γλυφάδας.

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Το κάλεσμα του Συντονιστικού δράσης στην κινητοποίηση:

κάποιες εικόνες από τους αποκλεισμούς των καταστημάτων:

από τη διαδήλωση:

από την αρχική συγκέντρωση:

Το κεντρικό κάλεσμα από τις τοπικές συλλογικότητες:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ “ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ”

Το Σάββατο 19/12 ο εμπορικός σύλλογος Γλυφάδας σε συνεργασία με το δήμο Γλυφάδας θα διοργανώσουν τη “Κόκκινη νύχτα”. Τη μέρα αυτή τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τα μεσάνυχτα ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν και διάφορες εκδηλώσεις εορταστικού τύπου. Παρόμοιες νύχτες έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα σε Νέα Σμύρνη, Μαρούσι, Περιστέρι κ.α. ενώ εντάσσονται και στη γενικότερη λογική απελευθέρωσης των ωραρίων (και κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας) με ένα χαρούμενο εορταστικό περιτύλιγμα.

Για εμάς δεν είναι καθόλου διασκεδαστικές τέτοιες φιέστες. Σε μία ήδη εξαντλητική περίοδο από άποψη ωραρίων τα αφεντικά βρίσκουν αφορμή να αυξήσουν τα κέρδη τους πάνω στις δικές μας πλάτες.

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙΣ
ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝΕ ΟΙ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12, 18:00, ΠΛ. ΚΑΤΡΑΚΗ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ)

εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι από τα νότια

You may also like...