Ενημέρωση από τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής 10 Ιούνη στα Διοικητικά γραφεία του Ομίλου Inditex (Αθήνα) και στο ZARA Γλυφάδας | Συντονιστικό δράσης

Την Κυριακή 10 Ιούνη ως Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, προχωρήσαμε σε απεργιακές συγκεντρώσεις-περιφρουρήσεις σε καταστήματα της Inditex στις “τουριστικές ζώνες” και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας στα Διοικητικά γραφεία του Ομίλου Inditex και στη Γλυφάδα. Τα καταστήματα της Inditex είναι σταθερά ανοιχτά όλες τις Κυριακές στις περιοχές αυτές στο πλαίσιο του νόμου που προβλέπει άνοιγμα των καταστημάτων κάθε Κυριακή κατά την περίοδο Μάη-Οκτώβρη. Μάλιστα το γεγονός αυτό καταδεικνύει ξεκάθαρα και τον ιδιαίτερο ρόλο του ομίλου στην επιβολή του νόμου αυτού.

Στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τη 1μμ πραγματοποιήσαμε απεργιακή συγκέντρωση στα Διοικητικά γραφεία του Ομίλου Inditex και απεργιακή περιφρούρηση στο κατάστημα ZARA που βρίσκεται εκεί.

Στη Γλυφάδα από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις 2μμ πραγματοποιήσαμε απεργιακή συγκέντρωση-περιφρούρηση στο κατάστημα ZARA που βρίσκεται στην οδό Μεταξά. Στη Γλυφάδα ανακοινώσεις μοιράστηκαν και σε ορισμένα ακόμα εμπορικά καταστήματα που ήταν ανοιχτά.

Και για τις δύο αυτές απεργιακές συγκεντρώσεις είχε πραγματοποιηθεί δημόσιο κάλεσμα για τις 10.30πμ από το Συντονιστικό δράσης.

Επίσης, και στις δύο συγκεντρώσεις υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, η οποία στην περίπτωση της Γλυφάδας επιχείρησε να αμφισβητήσει το αυτονόητο δικαίωμα της απεργίας και της οργανωμένης περιφρούρησής της. Προσπάθεια που πολύ γρήγορα έπεσε στο κενό.

Μέσα στις προηγούμενες ημέρες είχαμε πραγματοποιήσει αρκετές εξορμήσεις σε καταστήματα του Ομίλου Inditex και άλλων εμπορικών αλυσίδων, για ενημέρωση και για συζήτηση με συναδέλφισσες και συναδέλφους, καθώς και αφισοκολλήσεις.

Αντίστοιχη απεργιακή κινητοποίηση σε καταστήματα της Inditex πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιούνη και στη Θεσσαλονίκη από τον Συντονισμό δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία και στα “απελευθερωμένα ωράρια”.

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ 32, ΟΥΤΕ 8! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ, ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ

Η σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Διαβάστε επίσης: ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ INDITEX ΣΤΙΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ» [ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ]

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια | syntonistikokyriakes.espivblogs.net – syntonistiko_drasis@espiv.net


> Aκολουθούν περισσότερες φωτογραφίες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις

στο κέντρο της Αθήνας:

και στη Γλυφάδα:


You may also like...