Ενημέρωση για την εργατική – απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής 14 Ιούλη 2019 [Συντονιστικό δράσης]

Την Κυριακή 14 Ιούλη 2019, μια ακόμα Κυριακή (από τις “8”) με τα μαγαζιά ανοιχτά σε πανελλαδικό επίπεδο (στα μέσα της περιόδου Μάη-Οκτώβρη με τα μαγαζιά να μπορούν να είναι κάθε Κυριακή ανοιχτά σε όλο το δήμο Αθήνας και άλλες “τουριστικές” περιοχές), προχωρήσαμε σε μια ακόμα εργατική – απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Για την ημέρα εκείνη είχε προκηρυχτεί απεργία από το Συλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα Public του Νομού Αττικής. [βλ. σχετικές ενημερώσεις: 1, 2, 3]

Ενώ, ως Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια είχαμε κάνει δημόσιο κάλεσμα για εργατική συγκέντρωση στις 10πμ στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα) και για στήριξη της απεργίας του ΣΥΒΧΨΑ.

Από πολυ νωρίς, κατά τις 9.30πμ ξεκίνησε η απεργιακή περιφρούρηση στο Public Συντάγματος με τη συμμετοχή και του νεοσύστατου Σωματείου Εργαζομένων στα Public.

Στη συνέχεια, στις 10πμ κινηθήκαμε συλλογικά στο σημείο της εργατικής συγκέντρωσής μας, στην αρχή της Ερμού, κάνοντας σαφές προς τις διάφορες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στρατοπεδεύσει από νωρίς εκεί, ότι θα έπρεπε να αποχωρήσουν, όπως κι έκαναν άμεσα και κατέληξαν να παρακολουθούν τη συγκέντρωση από απόσταση. Αναρτήσαμε πανό και μοιράσαμε σε εκατοντάδες αντίτυπα την ανακοίνωση της εργατικής συνάντησης εμποροϋπαλλήλων – Ορθοστασία «Καλώς ήρθατε στη ζώνη της εργασιακής εξόντωσης!», η οποία και διαβαζόταν από μικροφωνική.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μαζική εξόρμηση και σε εμπορικά καταστήματα για συζήτηση με συναδέλφισσες-συναδέλφους και μοίρασμα ανακοινώσεων.

Η όλη κινητοποίησή μας σε Ερμού και Public Συντάγματος ολοκληρώθηκε κατά τις 2μμ.

Τέλος, κατά τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε χώρους του εμπορίου από τη συνάντηση εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου – Ορθοστασία και σε βιβλιοπωλεία και καταστήματα Public από το ΣΥΒΧΨΑ καθώς και αφισοκόλλησεις στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες γειτονιές από το Συντονιστικό δράσης.

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ 32, ΟΥΤΕ 8! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ,
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια | https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net, syntonistiko_drasis@espiv.net

[Ενημέρωση για την απεργία της Κυριακής 14 Ιούλη από τον ΣΥΒΧΨΑ https://bookworker.wordpress.com/2019/07/19/antapokrisi-apergia-14-7-19/]

 

You may also like...