Παρασκευή 1/11, 8μμ :: Εργατική συγκέντρωση ενάντια στην επέκταση ωραρίου στην εμπορική ζώνη της Κηφισιάς

[αναδημοσίευση από https://orthostasia.wordpress.com]

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11, 20.00 μ.μ. στα HONDOS CENTER ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Οδός Κολοκοτρώνη)

Ανταπόκριση από την ενημερωτική παρέμβαση του Σαββάτου 26/10 στα εμπορικά καταστήματα της Κηφισιάς:

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα ωράρια” συνεχίζεται.

Το Σάββατο 26/10 πραγματοποιήσαμε ενημερωτική παρέμβαση στα καταστήματα της τοπικής εμπορικής ζώνης της Κηφισιάς με αφορμή την σχεδιαζόμενη επέκταση ωραρίου που οργανώνει με το “έτσι-θέλω” ο εμπορικός σύλλογος Κηφισιάς την Παρασκευή 1 Νοέμβρη. Έγινε σαφές ότι οι σχεδιασμοί των εργοδοτών δεν έχουν τη συναίνεση των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την άνευ όρων και ορίων εργοδοτική ασυδοσία που δεν τελειώνει σε μια απλή επέκταση ωραρίου. Οι εργαζόμενοι-ες στη Κηφισιά βιώνουν αυτό που βιώνουμε όλοι οι συνάδελφοι στον κλάδο με την εντατικοποίηση να βαράει κόκκινο με κάθε ευκαιρία και, ειδικότερα, την περίοδο Νοέμβρη-Δεκέμβρη που διανύουμε με τις απανωτές εργάσιμες Κυριακές, με την προετοιμασία για την αθλιότητα του Black Friday, με τις ευρύτερες συνθήκες λάστιχο της “εορταστικής περιόδου”-κόλασης. Επιπλέον, στα καταστήματα της Κηφισιάς βασιλεύει ο άγραφος νόμος των σπαστών ωραρίων σε πολλά καταστήματα ενώ παρά τις λουσάτες βιτρίνες, η απληρωσιά και οι μαύρες υπερωρίες δίνουν και παίρνουν.

Κι ας κρατήσουμε ότι για άλλη μια φορά, οι περίφημες επεκτάσεις της βραδινής βάρδιας σε εμπορικές ζώνες της Αθήνας συμπίπτουν χρονικά με άλλη μια εργάσιμη Κυριακή, αυτή της 3 Νοέμβρη, στον κλάδο του εμπορίου. Αυτές οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις αφενός αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους επιδιώξεις για λειτουργία των καταστημάτων 24/7 και αφετέρου, κάνουν το επιχείρημα περί “τόνωσης της τοπικής αγοράς” να ακούγεται ακόμα πιο γελοίο, με δεδομένο ότι η Halloween’s night είναι άλλη μια εμπορική φιέτσα-αρπαχτή και ο τζίρος των Κυριακών είναι μηδαμινός. Τα απελευθερωμένα ωράρια και η κατάργηση των αργιών δεν τονώνει καμία αγορά και καμία εμπορική κίνηση, παρά αποθρασύνει ακόμα περισσότερο τον τσαμπουκά των εργοδοτών.

Με την παρουσία μας και την επικοινωνία μας με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, κάναμε σαφές το αυτονόητο: ότι καμία πρόκληση των εργοδοτών δεν θα μείνει αναπάντητη. Εν προκειμένω, η πρόκληση των εργοδοτών είναι απροσχημάτιστη αφού ο τοπικός εμπορικός σύλλογος Κηφισιάς δεν έχει, ούτε και πρόκειται να αιτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής ειδική άδεια για την επέκταση ωραρίου της 1/11. Ας πάψουν, λοιπόν, τα αφεντικά να μας μιλάν για νομιμότητα και άλλα κουραφέξαλα! Αν αυτοί έχουν τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες, τους υπουργούς και τους νόμους με το μέρος τους, εμείς έχουμε μόνο ο ένας την άλλην. Έχουμε για όπλο το πείσμα της συναδελφικής αλληλεγγύης, το δίκιο των εργατικών συμφερόντων που υπερασπιζόμαστε.

Καλούμε τα κλαδικά/επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου, σωματεία, συνελεύσεις και συλλογικότητες του ταξικού-κοινωνικού κινήματος να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον κλάδο του εμπορίου, κάθε εργαζόμενο και άνεργο να στηρίξουν την εργατική συγκέντρωση της Παρασκευής 1 Νοέμβρη στις 20.00 μ.μ, στα Hondos Center Kηφισιάς (οδός Κολοκοτρώνη) στο κέντρο της πόλης.

____________

Ανακοίνωση από Εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του εμπορίου:

ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΑΡΓΙΕΣ, ΝΥΧΤΕΣ, BLACK FRIDAY, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

____________

Ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ & Σωματείου Εργαζομένων Public για την παράταση του ωραρίου στην Κηφισιά την Παρασκευή 1/11/19 – “HALLOWIN KIFISSIA 2019”

You may also like...